20140425

Első ille-olla Nagykövetünk életmottója: „Szépet alkotni, örömöt adni!”


Első ille-olla Nagykövet asszonyunk Dr. Miklós-Somogyi Patrícia, lakberendező, home staging specialista.

Pattival a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Budapest Bank Dobbantó – Pénzügyekről Nőknek tréningjén találkoztam, ahol vállalkozási ismereteinket mélyítettük vállalkozó szellemű nőtársainkkal együtt családias, inspiráló, nőcis légkörben. Vidámsága, nyitottsága, életereje, lendülete és lelkesedése magával ragadott. 

            Patrícia eredetileg a közgazdaságtudomány doktora, imádja a számokat, de ez nem volt neki elég, valami kreatívra vágyott, így a doktori iskola mellett elvégzett egy lakberendező iskolát. Két gyönyörű kislánya, Bellcsi (6) és Julcsi (4) születése után pedig megalapította évekig dédelgetett álmát, saját vállalkozását MSP Design Lakberendező Stúdió néven, melynek fő profilja a home staging.
Pattit leginkább csak „home angel”-nek hívom. A vele készített interjúban kiderül, hogy miért és hogy mi is valójában az a home staging. 


A home staging keveseknek mond bármit is. Mi ez valójában és hogyan ismerkedtél meg vele?
A home staging 3 éve került a látóterembe, amikor saját lakásunkat szerettem volna eladni a lehető legjobb áron a válság kellős közepén! Akkoriban nem tudtam – korábbi tapasztalataim ellenére –, hogy hogyan működik az ingatlanpiac és az ingatlaneladás, így elkezdtem kutatni a témában. Ekkor találtam rá a home stagingre, vagyis a lakásfelkészítésre, s ekkor sajátítottam el teljesen azt a szemléletet, hogy mindent a leendő vevők szemével kell látni eladáskor. Egy eladó lakásnak olyan arculatra van szüksége, ami megmutatja a benne rejlő lehetőséget, hogy a vevők minél szélesebb rétege beleszeressen, ezért ha kell berendezzük, átrendezzük, dekoráljuk a tereket! Olyan látványra törekszünk, amiről a vevők mindig is álmodtak!
Az elmúlt években már jó néhány ingatlant készítettem fel eladásra/kiadásra és bebizonyosodott, hogy minden ingatlan home staginggel sokkal jobb képet mutat, így magasabb áron és gyorsabban eladható lesz. És mindenki elégedett is egyben: az eladó megkapja az árát az ingatlanjárét, a vásárló pedig egy szép, ötletekkel és lehetőségekkel tele lakás boldog tulajdonosa lehet - ehhez járulok én hozzá.

Hogy jutottál arra az ötletre, hogy vállalkozz?
Magától alakult így, a vágyaimat követtem. Ezek a szavak jutottak eszembe, amik indokok lehetnek: szabadság-szárnyalás, szabad időbeosztás, önmegvalósítás igénye, belső motiváció, alkotásvágy, önállóság.

Mit közvetítesz a home staginggel? Mi az életcélod?
A személyes célom, hogy Magyarországon is elterjedjen a home staging, ez a másfajta szemléletmód, amivel az ingatlaneladáshoz közelítünk, ennek hazai meghonosítását érzem fő feladatomnak. Mindenekelőtt a tudatosságra szeretném felhívni a figyelmet! A pozitív hozzáállás ebben az esetben is elengedhetetlen. A munkámmal példát szeretnék mutatni mindenkinek, hogy kövessék az álmaikat és ne a passzivitást válasszák!
Küldetésemnek érzem, hogy az otthonkeresőket és a lakáseladókat átsegítsem a lakásváltással kapcsolatos nehézségeken! Meg szeretném mutatni a tudatos ingatlaneladóknak az utat, hogy ingatlant eladni másképp is lehet, aktivitásra kívánom őket ösztönözni és arra, hogy tegyék meg mindazt, ami a sikeres eladáshoz vagy a váltáshoz elengedhetetlen. Mindazzal amit tudok és a lakások legjobb arcának megteremtésével beteljesíthetem mind az eladók, mind a vevők álmait! Egy mondatban összefoglalva, ezt szeretném: „Szépet alkotni, örömöt adni!”

Hogyan tudod megoldani, kivitelezni az üzletasszony-feleség-anya hármas szerepkört? Ki tudod alakítani a harmóniát? Ha igen, mi a titkod?
Mivel elmondhatom magamról, hogy az álmomat élem, és minden a lehető legjobban alakul körülöttem, nem érzem, hogy ez olyan nagy feladat volna, hisz ez az életem, mint oly sok nőnek. Az időbeosztás fontos, hisz a gyerekek rendezése is az én feladatom a családban, így korlátozott időt tudok a munkának szentelni, de szerencsére nem egyedül végzem a munkákat, a segítőim sok gondot levesznek a vállamról. De persze az élet tele van buktatókkal, hullámhegyekkel és -völgyekkel, ezért senki ne gondolja, hogy az én életem egy rózsaszín álom, mégis összességében maximálisan elégedett vagyok, hisz az élet így kerek egész! Törekszem a belső harmónia megteremtésére, s egyre inkább igyekszem odafigyelni magamra és az igényeimre, mert ha ez elmarad, nagyon könnyő kibillenni ebből a rendkívül összetett egyensúlyból!


Egy kis hazabeszélés: Miért szereted az ille-olla ruhákat? Mi fogott meg bennük?
Az egyedi tervezés miatti különlegességük, a kényelem és a mindennapos viselhetőség. Ha kell elegáns lehetek, ha kell sportos és mindvégig különlegesnek érezhetem magam bennük. Mindenki meg szokta jegyezni, amikor ezeket a darabokat viselem, hogy milyen csinos kabátom van és mennyire különleges, egyből észreveszik, hogy nem egy szokványos ruhadarabot viselek, hanem egy divattervező gondos tervei alapján készült remekművet.

Hogyan tudsz azonosulni az ille-ollával?
Meglátásom szerint manapság az emberek élményt, kényelmet, időt és életérzést szeretnének vásárolni! Csakúgy mint a lakásoknál, a ruháknál is így van ez. Egy ille-olla darabbal mindezt egyben megkapom, és ennél nem is kívánhatnék többet :-)

Úgy hírlik, hogy indultál az Gazdagmami.hu által meghírdetett „Év anyavállalata” díjért, ahol kisgyermekes vállalkozásvezető anyukák versenyeznek és jelenleg nagyon jó helyen állsz. Miért jelentkeztél és mi ezzel a célod?
Nagyon jó lehetőségnek tűnt, hogy megmérettessem magam ebben a versenyben, kíváncsi voltam, hogy a hasonló élethelyzetben lévő vállalkozásvezető nők közül mennyire tudok kitűnni?! Ezen kívül úgy gondoltam, hogy életcélom, a home staging terjesztésében is nagy segítségemre lehet ez a verseny, azáltal hogy tízezrekhez jut el a híre.
A szavazás még javában zajlik. Patti jelenleg benne van az első 3 jelöltben. Szorítunk Neked Patti! És kedves Olvasók, ha úgy érzitek, hogy az ille-olla Nagykövetünk méltó az Anyavállalkozó díjra, kérlek szavazzatok rá! Klikk: ide és csak egy like :-)
Bővebb információt Patríciáról és a home stagingről itt találhattok:

A fotókat Jurassza Zsófia készítette (http://www.jurassza.com/)

by Illéssy Kata

Nincsenek megjegyzések: