20130821

A brno-i Styl szakkiállításon jártunk

Minden magyar divattervező számára nagy lehetőséget jelent a külföldi vásárokon és szakkiállításokon való részvétel, az pedig külön nagyszerű, ha a megjelenésre pályázati úton támogatást is lehet nyerni. Idén a nagy hagyománnyal rendelkező brno-i Styl Kabo szakkiállításon való megjelenést a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) pályázattal támogatta, mi is azon szerencsések közé tartoztunk, akik augusztus 18-20-ig kint lehettünk Csehországban így ott lehettek az ille-olla ruhák is a magyar standon.

Illéssy Kata az ille-olla stand előtt

Az ille-olla mellett többek között kint volt még a designer táskákat gyártó Laoni, a gyönyörű, nőies ruhákat gyártó Lacca, a Szeged Boleró és a textilgyártó Innowear is. Mindannyian a külföldi piacra lépés fontos próbájának tekintették a brno-i vásárt, ahogy a Szeged Bolerótól Csanádi Mária fogalmazott: "azt érezzük, hogy muszáj nyitnunk külföld felé is". Pápai Gábor pedig az összefogásban látta az előrelépési lehetőségeket, így az ille-olla ruhákat Laoni táskákkal együtt mutattuk be, a jövőben további együttműködéseket is tervezünk.
A vásáron főleg cseh és szlovák kiállítók és megrendelők vettek részt, számuk sajnos elmaradt az előző évekbeli rendezvényektől, ennek lehet oka az online kapcsolatfelvétel és megrendelések terjedése, vagy a válság is, legalábbis a cseh, szlovák és lengyel szakmabeliek ugyanúgy panaszkodtak a ruházati ipar nehézségeire, mint a magyar kollégák.

Brno, Styl Kago szakkiállítás

A prágai magyar nagykövetség első titkára, Egressy Tamás is meglátogatott bennünket és elmondta, hogy az induló magyar tervezőknek nem könnyű a dolguk, hiszen a külföldi megrendelők számára fontos, hogy kiváló ruhát kapjanak a határidők pontos betartásával, és ha ez nem sikerül, a bizalom megrendül és elmaradnak a megrendelések. Mi az ille-ollánál igyekezni fogunk, és a Styl vásáron kapott megrendeléseket határidőre szállítjuk.
Irány Csehország, ille-olla!

Megrendelőkre várva


Nincsenek megjegyzések: