20130919

Bécsben is ille-olla: MQ Fashion Week


Szeptember 11-15-ig a bécsi múzeumnegyedben minden a divatról és a designról szólt, ötödik alkalommal rendezték meg ugyanis az MQ Vienna Fashion Week elnevezésű rendezvényt. A divathéten több, mint 80 tervező mutatta be kollekcióját, emellett 350 modell 60 divatbemutatón prezentálta a legújabb darabokat.

Egész Európából érkeztek résztvevők, Portugáliától kezdve Szlovákián át Romániáig.
Számos magyar tervező is bemutatkozott, ruhatervezők között ott volt az Aquanauta, az Artista, Prieston by Noémi Nagy, ékszertervezőként pedig Mácsár Andrea ékszertervező.
Az ille-olla "elsőbálozóként" volt jelen, kíváncsisággal telve mentünk és úgy jöttünk vissza, hogy nem ez volt az utolsó bécsi fellépésünk, jövőre is részt veszünk a rendezvényen. Ruháink iránt nagy volt az érdeklődés, az osztrák vendégek értékelték darabjaink színvilágát, hordhatóságát és könnyen felismerhető, egyedi stílusát.
Szintén nagy öröm volt, hogy számos magyar tervezővel találkoztunk, így a hét nagyszerű lehetőség volt a hazai kapcsolatok kialakítására és elmélyítésére is. A magyar kapcsolatok elmélyítése mellett sikerült osztrákokat is kialakítani, rengeteg lehetőséggel a zsebünkben jöttünk haza.
Úgy gondoljuk, a magyar tervezők összefogása és összetartása, egymás támogatása a magyar divatszakma jövőjének záloga, éppen ezért mi is szívesen veszünk részt tervezői együttgondolkodásban és együttműködésben, ilyen például a hétfőn megnyíló LINK designtér is az Árkádban, ahová szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!




Nincsenek megjegyzések: